• Novinky

            • Valentín na našom ŠI a Valentínska diskotéka

            • Sviatok zaľúbených oslavujú každoročne aj naše žiačky, ktoré prežívajú svoje prvé lásky. Už tradične si pripomíname tento sviatok formou Valentínskej diskotéky, na ktorú pozývame chlapcov z ŠI Komenského.

              Diskotéka sa uskutočnila 13.2.2024, atmosféra  utorkového podvečera sa niesla v znamení očakávania a intenzívnych príprav na zábavný večer. Tí, ktorí sa rozhodli prísť na tanečný parket, určite neľutovali. V najlepšom sa má skončiť  a tak to bolo aj tento rok. Staré priateľstvá sa upevnili, nové vznikli a všetci sa tešia na budúce stretnutie.

            • Stolný futbal

            • Stolný futbal je ideálnou aktivitou na relax a odreagovanie sa preto sme sa rozhodli zorganizovať celointernátnu súťaž v stolnom futbale. Športové referentky sa dohodli na pravidlách hry, čo je povolené a čo zakázané, vyhovujúcom čase, počte hráčok, ... Súťaž začala dňa 22.01.2024 a trvala do 31.01.2024. Vyhodnotenie: na 1. mieste sa umiestnili žiačky zo 6. vs, 2. miesto získala 3. vs a 3. miesto si vybojovali žiačky z 9. vs. Gratulujeme a tešíme sa nabudúce.

              Mgr. Silvia Jurčiová

            • Stolno-tenisový turnaj

            • V termíne od 23.11.2023 do 07.12.2023 sa na našom ŠI Považská 7, Košice, uskutočnila celointernátna aktivita „Stolno-tenisový turnaj“, kde sa mohli zapojiť žiačky z každej výchovnej skupiny. Na stretnutí  športovej komisie sa športové referentky dohodli na pravidlách, čase, ... Vyhodnotenie: na 1. mieste sa umiestnila Vanessa Šelembová, 2. miesto získala Ivana Lazúrová a 3. miesto si vybojovala Sára Bellová. Gratulujeme.

            • Vianočné inšpirácie a vianočná akadémia

            • Začiatok adventu sme, ako každý rok, oslávili zdobením stromčeka. Tejto milej povinnosti sa s radosťou  zhostili naše prváčky. Priestory internátu ožili zimnou výzdobou a trblietavými svetielkami. V priebehu decembra so žiačky mohli zapojiť do výroby vlastných darčekov  a vybrať si z pestrej ponuky tvorivých dielní. Prebiehala aj príprava kultúrneho programu na vianočnú akadémiu, do ktorej sa zapojili všetky výchovné skupiny. 12. decembra podvečer sme sa zišli v spoločenskej miestnosti voňajúcej čerstvými medovníčkami a vianočným punčom, ktorý si žiačky mohli zakúpiť za symbolický príspevok, ktorým prejavili ochotu pomáhať iným, v tomto prípade organizácii Červený nos. Potom sme už len obdivovali talentované dievčatá, ktoré spievali, tancovali či hrali na hudobné nástroje. Čerešničkou na torte bolo spoločné vystúpenie našich žiačok a chlapcov z internátu Komenského. Čas adventu sa rýchlo chýli ku koncu a my všetci sa už tešíme na vytúžené Vianoce.

            • Zmena poplatku za ubytovanie

            • Od 1. 1. 2024 je poplatok za ubytovanie v školskom internáte stanovený na sumu 50,- Eur mesačne. Žiadame Vás, aby ste poplatok za mesiac január uhrádzali najskôr od 2. 1. 2024.

            • Mikuláš

            • Mikulášsky večer je dlho a radostne očakávaným večerom aj pre naše žiačky. Tešia sa nielen na sladký darček od Mikuláša, ale aj na vystrájanie čertov ktorí ich za „neposlušnosť“ riadne namažú sadzami, či na usmievavých anjelov. Za darček zarecitujú, zaspievajú či ponúknu aj pantomímu, ktorá všetkých rozveselí. Tak to prebiehalo aj tento rok 6. decembra až kým Mikuláš so svojou suitou prešiel všetky poschodia a izby. Atmosféru umocňovala aj vianočná hudba. Potom sa už len hodovalo.

            • Svetový deň boja proti AIDS

            • Dňa 29.11.2023 sme na našom internáte tvorili červené stužky - na podporu Svetového dňa boja proti AIDS (1.12.). Spoločne vyjadrujeme solidaritu s tými, ktorých postihla táto choroba a chceme šíriť osvetu o prevencii. Aj tento malý symbol môže mať veľký význam.

            • Olympiáda o verejnej spáve

            • V našich priestoroch spoločenskej miestnosti sa dňa 22.11.2023 uskutočnilo semifinálové kolo Olympiády o verejnej správe pre žiakov stredných škôl košického a prešovského kraja, ktorú organizoval Ústav politických vied a verejnej správy Univerzity sv. Cyrila a Metóda v Trnave v spolupráci so Združením samosprávnych krajov SK8.

            • Prváčky sa predstavujú

            • V tomto školskom roku sa stal náš internát druhým domovom pre takmer 70 prváčok. Prišli k nám s rôznymi predstavami, snami, očakávaniami ale aj so svojimi schopnosťami a výnimočnými talentmi, ktoré nám predviedli 26. októbra podvečer v spoločenskej miestnosti. Kto sa prišiel pozrieť na ich kultúrny program, neoľutoval. Mohli sme obdivovať ich spevácke a tanečné výkony, hru na klavír aj husľové variácie na ľudovú nôtu či precítený prednes básne. Prelínali sa tu rôzne rytmy i žánre, program bol pestrý a zaujímavý. Tento deň budú prváčkam pripomínať aj tričká s logom internátu a zážitky z diskotéky, ktorá bola čerešničkou na torte.

              Nech sa vám u nás páči, milé prváčky.

            • Záložka do knihy

            • Počas októbra, ako už tradične, sa náš školský internát zapojil do projektu Záložka do knihy spája slovenské školy.  Tohtoročnou témou boli Hrdinovia detektívnych románov. Tento školský rok sa našou partnerskou školou stala Spojená škola Školská 7 v Banskej Bystrici, s ktorou sme si vymenili celkovo 20 kusov záložiek. Žiačky mali možnosť vytvárať záložky individuálne, ale bola aj spoločná tvorba dňa 10.10.2023 v našej internátnej čitárni, kde mali k dispozícii vyrezávací stroj Big Shot a rôzne výtvarné pomôcky. Dievčatám za spoluprácu pri vytváraní záložiek ďakujem a verím, že našu partnerskú školu ich diela potešia.

            • Krok za krokom k zdraviu, Hoď loptu a traf kôš

            •    

              Pohyb priaznivo pôsobí na naše zdravie, preto sme sa rozhodli uskutočniť aktivity: „Krok za krokom k zdraviu“ a „ Hoď loptu a traf kôš“. Žiačky si mali možnosť zasúťažiť, zistiť kto najviac krokov, km urobí. Hlavným cieľom bolo viesť žiačky ku každodennému aktívnemu športovaniu.

                   Vyhodnotenie „Krok za krokom k zdraviu“ : 1. Miesto Šepeľáková Veronika – 45km, 2. Miesto Grmanová Nikola – 44,5km a 3. Miesto Kurillová Tamara – 4,48km.

                   Vyhodnotenie „Hoď loptou a traf kôš“ : 1. Miesto - Nikola Grmanová, 2. Miesto – Sofia Olčáková a 3. Miesto – Miroslava Palečková.

                   Všetkým žiačkam, ktoré sa zúčastnili prajeme dobrý pocit z cvičenia, zlepšenie nálady a pocit radosti zo života. Výherkyniam ešte raz gratulujeme.

              Mgr. Silvia Jurčiová

            • Deň zdravej výživy

            • V našom školskom internáte je už tradíciou pripomenúť si dôležitosť zdravej výživy pre naše zdravie formou konzumácie zdravých jedál počas celého dňa a formou ochutnávky zdravých potravín počas večere. Deň zdravej výživy sme v tomto školskom roku pripravili 17. októbra. Našim cieľom bolo poskytnúť žiačkam informácie o benefitoch správnej výživy, pohybu a eliminácii stresu ako prevencie pred rôznymi chorobami a obezitou a tiež ich motivovať k osvojeniu si zdravého životného štýlu. Za spoluprácu ďakujeme stravovacej prevádzke a sponzorom.

            • Doučovanie

            • Dňa 12. októbra 2023 o 19:30hod. sa zišla študijná komisia na vytvorenie informačného panela. Informačný panel bude slúžiť na evidenciu ponuky a dopytu doučovania zo školských predmetov. Stretnutie začalo rozdelením referentov komisie do dvoch skupín, ktorých úlohou bolo vytvoriť návrh rozloženia informačného panela. Následne sa hlasovalo o ten lepší. Po hlasovaní sa plagát pripevnil na magnetickú tabuľu, aby mohli na ňom pracovať viacerí referenti zároveň. Náčrt urobili ceruzkou, farbu a zvýraznenie textu fixkami. Text doplnili o ilustrácie. Bola uprednostnená ružová farba. Nakoniec sa referentky so záujmom doučovať zapísali a plagát pripevnili na informačný panel pri spoločenskej miestnosti.

            • Separovanie

            • Separovanie je dôležitým aspektom našej modernej spoločnosti. Pomáha nám efektívne spravovať a recyklovať odpad, čo ma pozitívny vplyv na životné prostredie. V stredu, 4.10.2023 sa zišli naše ekologické referentky a spoločne tvorili nástenky na všetky poschodia nášho internátu, aby aj takýmto spôsobom podporili separovanie vo svojej výchovnej skupine.

            • Volejbalový turnaj o pohár riaditeľky ŠI

            • Dňa 11.09.2023 sa začal „Volejbalový turnaj o pohár riaditeľky ŠI“, kde sa priebežne hrajú zápasy medzi výchovnými skupinami od 1. VS až 9. VS. Na športovej komisii, ktorá bola 06.09.2023 sa žiačky dohodli na pravidlách, zostavení volejbalového družstva a losovaní si skupiny, s ktorou budú hrať. Po odohratí zápasov prebehne odovzdanie cien a povzbudenie žiačok k aktívnemu športovaniu. 

              Mgr. Silvia Jurčiová

            • Informácie - nástup školský rok 2023/2024

            • Nástup do ŠI 03.09.2023

               

              Nástup do ŠI je 3.septembra 2023 (nedeľa)

               

              1. ročník od 13:00 do 15:00 hod.

              2. ročník od 15:00 do 16:30 hod.

              3. ročník a vyššie od 16:30 – 20:00 hod.

               

              Pri nástupe do ŠI je potrebné predložiť:

              - potvrdenie o zaplatení stanovených poplatkov

              - originál Žiadosti o prijatie do ŠI – žiačky 1. ročníka a novoprijaté žiačky

              - originál Zápisného lístka žiačky na ubytovanie v školskom internáte potvrdený strednou školou (ak ste ich už  nedoručili) - žiačky 1. ročníka a novoprijaté žiačky

              - 1 ks fotografia 4 x 4 cm (žiačky 1.roč. a novoprijaté žiačky- 2 ks)

              - visiaci zámok 2 ks

               - zákonným zástupcom podpísanú prílohu k rozhodnutiu

              - zápisný lístok na stravovanie v aktuálnom školskom roku na predpísanom tlačive        ZapisnyListokNaStravu_2023.pdf (edupage.org)

              - potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti