• Novinky

            • Vianočné inšpirácie a vianočná akadémia

            • Začiatok adventu sme, ako každý rok, oslávili zdobením stromčeka. Tejto milej povinnosti sa s radosťou  zhostili naše prváčky. Priestory internátu ožili zimnou výzdobou a trblietavými svetielkami. V priebehu decembra so žiačky mohli zapojiť do výroby vlastných darčekov  a vybrať si z pestrej ponuky tvorivých dielní. Prebiehala aj príprava kultúrneho programu na vianočnú akadémiu, do ktorej sa zapojili všetky výchovné skupiny. 12. decembra podvečer sme sa zišli v spoločenskej miestnosti voňajúcej čerstvými medovníčkami a vianočným punčom, ktorý si žiačky mohli zakúpiť za symbolický príspevok, ktorým prejavili ochotu pomáhať iným, v tomto prípade organizácii Červený nos. Potom sme už len obdivovali talentované dievčatá, ktoré spievali, tancovali či hrali na hudobné nástroje. Čerešničkou na torte bolo spoločné vystúpenie našich žiačok a chlapcov z internátu Komenského. Čas adventu sa rýchlo chýli ku koncu a my všetci sa už tešíme na vytúžené Vianoce.

            • Zmena poplatku za ubytovanie

            • Od 1. 1. 2024 je poplatok za ubytovanie v školskom internáte stanovený na sumu 50,- Eur mesačne. Žiadame Vás, aby ste poplatok za mesiac január uhrádzali najskôr od 2. 1. 2024.

            • Mikuláš

            • Mikulášsky večer je dlho a radostne očakávaným večerom aj pre naše žiačky. Tešia sa nielen na sladký darček od Mikuláša, ale aj na vystrájanie čertov ktorí ich za „neposlušnosť“ riadne namažú sadzami, či na usmievavých anjelov. Za darček zarecitujú, zaspievajú či ponúknu aj pantomímu, ktorá všetkých rozveselí. Tak to prebiehalo aj tento rok 6. decembra až kým Mikuláš so svojou suitou prešiel všetky poschodia a izby. Atmosféru umocňovala aj vianočná hudba. Potom sa už len hodovalo.