• Novinky

            • Svetový deň zdravia

            • Svetový deň zdravia je každoročne 7. apríla významnou oslavou zdravia, ktorá nám pripomína, že zdravie nie je samozrejmosť a je potrebné podieľať sa na jeho ochrane a udržiavaní.

              Už v roku 1948 sa krajiny sveta spojili a založili Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO), aby podporovala zdravie všade na svete a najmä bez rozdielov pre všetkých. 

              Aj u nás – na školskom internáte sme si tento deň pripomenuli 24.04.2024 ,,Internátnym dňom zdravia – športom k zdraviu“. Účastníčky súťažne prejavili svoj pozitívny postoj k preventívnej starostlivosti o svoje zdravie.

               Súperilo sa v štyroch disciplínach: dĺžka odbehnutej trasy na bežeckom páse za 2 minúty; počet drepov za 1minútu, počet brušákov za 1minútu a výdrž v planku v minútach. V silnej konkurencii naj výkony podali: Klimová  Kristína  1.VS/1.miesto; Kruppová Monika 2.VS /2.miesto a Ivaničová  Júlia 8.VS/3.miesto.

            • Revolučný vlak

            • Dňa 18.4.2024 mali žiacky prvého ročníka nášho internátu možnosť navštíviť tzv. Revolučný vlak. Postupne prechádzali spoločne s príjemnou lektorkou vagónmi vlaku, prostredníctvom ktorých sa ocitli napríklad na mieste automobilovej nehody zapríčinenej užitím alkoholu, v drogovom brlohu či vo väzení. Celý zážitok bol zároveň obohatený zaujímavým filmom o tom, ako drogová závislosť dokáže zničiť život nejedného mladého človeka a aké dôležité je z toho sa čím skôr vymaniť. Žiačkam sa “Revolučný vlak” páčil, naučili sa niečo nové a na tento projekt len tak skoro nezabudnú.

            • Internátny deň zdravia

            • Dnes je Svetový deň zdravia 2012 | FitStyle™

              Internátny deň zdravia

              24.4.2024

              - súťažne v posilňovni

              - prihlás sa na 1.posch.

                vo vychovávateľni do 22.4.2024

               

              Prebiehať bude:

              - podľa časového rozpisu

              - od 17:00 do 19:00 hod.

               

              Po prihlásení rozpis dostaneš v správe na edupage v utorok 23.4.2024

               

              Disciplíny trvajú 2 minúty:

              - beh na bežeckom páse;

              - brušáky spočítame;

              - drepy spočítame;

              - dĺžku výdrže v plank – u         

                odmeriame stopkami

            • Biliard súťaž

            • Dňa 03.04.2024 sa na našom internáte uskutočnila súťaž v biliarde, kde sa mali možnosť zapojiť žiačky z každej výchovnej skupiny. Aby si mohli zahrať aj žiačky začiatočníčky, zostavili sme družstvá z dvojíc a tých bolo sedem. Trvalo to dlhšie, ale nikomu to neprekážalo a nakoniec sme mali víťazov. Prvé miesto si vybojovali žiačky A. Garančovská, K. Klincková, na druhom mieste sa umiestnili V. Šelembová, V. Michrinová a na treťom mieste skončili S. Bellová a I. Lazurová. Žiačkam sa hra páčila, preto ju naplánujeme aj na budúci školský rok 2024/2025.

              Ďakujeme všetkým za účasť. 

              Mgr. S. Jurčiová

            • Deň vody 22.marec

            • Poukázali sme na Svetový deň vody ochutnávkou slovenských minerálnych vôd a krátkym kvízom o ochrane pitnej vody. 

            • Ovocný deň

            • V našom školskom internáte  sme  mali deň zameraný na význam ovocia v našej strave.

               Cieľom  bolo obohatenie  znalostí  žiačok a oboznámenie s potrebou konzumácie ovocia pre ich zdravý vývin. Žiačky spísali zoznam najobľúbenejšieho ovocia, degustovali exotické ovocie ako kiwano ,mango, ananás.

            • Valentín na našom ŠI a Valentínska diskotéka

            • Sviatok zaľúbených oslavujú každoročne aj naše žiačky, ktoré prežívajú svoje prvé lásky. Už tradične si pripomíname tento sviatok formou Valentínskej diskotéky, na ktorú pozývame chlapcov z ŠI Komenského.

              Diskotéka sa uskutočnila 13.2.2024, atmosféra  utorkového podvečera sa niesla v znamení očakávania a intenzívnych príprav na zábavný večer. Tí, ktorí sa rozhodli prísť na tanečný parket, určite neľutovali. V najlepšom sa má skončiť  a tak to bolo aj tento rok. Staré priateľstvá sa upevnili, nové vznikli a všetci sa tešia na budúce stretnutie.

            • Stolný futbal

            • Stolný futbal je ideálnou aktivitou na relax a odreagovanie sa preto sme sa rozhodli zorganizovať celointernátnu súťaž v stolnom futbale. Športové referentky sa dohodli na pravidlách hry, čo je povolené a čo zakázané, vyhovujúcom čase, počte hráčok, ... Súťaž začala dňa 22.01.2024 a trvala do 31.01.2024. Vyhodnotenie: na 1. mieste sa umiestnili žiačky zo 6. vs, 2. miesto získala 3. vs a 3. miesto si vybojovali žiačky z 9. vs. Gratulujeme a tešíme sa nabudúce.

              Mgr. Silvia Jurčiová

            • Stolno-tenisový turnaj

            • V termíne od 23.11.2023 do 07.12.2023 sa na našom ŠI Považská 7, Košice, uskutočnila celointernátna aktivita „Stolno-tenisový turnaj“, kde sa mohli zapojiť žiačky z každej výchovnej skupiny. Na stretnutí  športovej komisie sa športové referentky dohodli na pravidlách, čase, ... Vyhodnotenie: na 1. mieste sa umiestnila Vanessa Šelembová, 2. miesto získala Ivana Lazúrová a 3. miesto si vybojovala Sára Bellová. Gratulujeme.

            • Vianočné inšpirácie a vianočná akadémia

            • Začiatok adventu sme, ako každý rok, oslávili zdobením stromčeka. Tejto milej povinnosti sa s radosťou  zhostili naše prváčky. Priestory internátu ožili zimnou výzdobou a trblietavými svetielkami. V priebehu decembra so žiačky mohli zapojiť do výroby vlastných darčekov  a vybrať si z pestrej ponuky tvorivých dielní. Prebiehala aj príprava kultúrneho programu na vianočnú akadémiu, do ktorej sa zapojili všetky výchovné skupiny. 12. decembra podvečer sme sa zišli v spoločenskej miestnosti voňajúcej čerstvými medovníčkami a vianočným punčom, ktorý si žiačky mohli zakúpiť za symbolický príspevok, ktorým prejavili ochotu pomáhať iným, v tomto prípade organizácii Červený nos. Potom sme už len obdivovali talentované dievčatá, ktoré spievali, tancovali či hrali na hudobné nástroje. Čerešničkou na torte bolo spoločné vystúpenie našich žiačok a chlapcov z internátu Komenského. Čas adventu sa rýchlo chýli ku koncu a my všetci sa už tešíme na vytúžené Vianoce.

            • Zmena poplatku za ubytovanie

            • Od 1. 1. 2024 je poplatok za ubytovanie v školskom internáte stanovený na sumu 50,- Eur mesačne. Žiadame Vás, aby ste poplatok za mesiac január uhrádzali najskôr od 2. 1. 2024.

            • Mikuláš

            • Mikulášsky večer je dlho a radostne očakávaným večerom aj pre naše žiačky. Tešia sa nielen na sladký darček od Mikuláša, ale aj na vystrájanie čertov ktorí ich za „neposlušnosť“ riadne namažú sadzami, či na usmievavých anjelov. Za darček zarecitujú, zaspievajú či ponúknu aj pantomímu, ktorá všetkých rozveselí. Tak to prebiehalo aj tento rok 6. decembra až kým Mikuláš so svojou suitou prešiel všetky poschodia a izby. Atmosféru umocňovala aj vianočná hudba. Potom sa už len hodovalo.

            • Svetový deň boja proti AIDS

            • Dňa 29.11.2023 sme na našom internáte tvorili červené stužky - na podporu Svetového dňa boja proti AIDS (1.12.). Spoločne vyjadrujeme solidaritu s tými, ktorých postihla táto choroba a chceme šíriť osvetu o prevencii. Aj tento malý symbol môže mať veľký význam.

            • Olympiáda o verejnej správe

            • V našich priestoroch spoločenskej miestnosti sa dňa 22.11.2023 uskutočnilo semifinálové kolo Olympiády o verejnej správe pre žiakov stredných škôl košického a prešovského kraja, ktorú organizoval Ústav politických vied a verejnej správy Univerzity sv. Cyrila a Metóda v Trnave v spolupráci so Združením samosprávnych krajov SK8.

            • Prváčky sa predstavujú

            • V tomto školskom roku sa stal náš internát druhým domovom pre takmer 70 prváčok. Prišli k nám s rôznymi predstavami, snami, očakávaniami ale aj so svojimi schopnosťami a výnimočnými talentmi, ktoré nám predviedli 26. októbra podvečer v spoločenskej miestnosti. Kto sa prišiel pozrieť na ich kultúrny program, neoľutoval. Mohli sme obdivovať ich spevácke a tanečné výkony, hru na klavír aj husľové variácie na ľudovú nôtu či precítený prednes básne. Prelínali sa tu rôzne rytmy i žánre, program bol pestrý a zaujímavý. Tento deň budú prváčkam pripomínať aj tričká s logom internátu a zážitky z diskotéky, ktorá bola čerešničkou na torte.

              Nech sa vám u nás páči, milé prváčky.